Treinen naar Thalbrück 2

Treinen naar Thalbrück 2

Inmiddels weet je al heel wat over de historie van de treinen in Thalbrück. Die begon al bij de mijntransporten voor Napoleon en de paardenbaan van 1820. In 1837 wordt de Thalgau Eisenbahn Gesellschaft TEG opgericht en dat resulteert uiteindelijk in de eerste trein die in 1847 op het nieuwe station van Thalbrück aankomt.

In 1848 wordt ook de Thalgau Bergbahn TBB aangelegd. Al vóór dat Koning Ludwig II Thalbrück aandoet met zijn hoftrein, komen hier weliswaar informeel andere pronkrijtuigen, zoals die van Friedrich IV van Pruisen en Georg V van Hannover. Rond 1866 wordt ook de BOB-trein opgemerkt waarmee Ludwig II incognito reist. Tenslotte bezoekt Kaiser Wilhelm rond 1910 Thalbrück met zijn Kaiserzug.

Maakverhaal
Al sinds 1970 bouw ik treinen. Eerst van karton met een dopje van een balpen als ketel en kartonnen rails. Dan koop ik Märklin, maar het assortiment is voor mij te beperkt. Al gauw begin ik wagons die ik dubbel heb te veranderen. Ik maak een hele serie bierwagens met logo's die ik uit bladen knip. Ook verzamel ik plaatjes van modellen die ik graag opZ zou zien. Rond 1992 breekt de bloeitijd van Miniclub aan. Z is dan al lang een modelschaal die serieus genomen wordt. Er verschijnt zelfs een hoftrein van Railex. Maar toch ontbreekt er nog veel dat ik graag zou hebben. Zelf bouwen blijft dus een belangrijk hoofdstuk opZ. Door de tijd heen ontwikkel ik een viertal bouwmethoden voor materieel opZ...

Download dit infoblad als p bl