7 Schip op Schaal

scheepsjournaal opZWie langere tijd in Thalbrück toeft kan het niet ontgaan: het museumschip St Alexandra. De havenwijk Thalfluss ligt aan de Thalsee. Daar wordt op de scheepswerf het legendarische 17de eeuwse schip St Alexandra herbouwd. Hoe komt het daar en waarom eigenlijk? In het infoblad Schip op Schaal 1 vind je een oud scheepsjournaal, maar ook een modelbouw antwoord opZ.

schip st alexandra opZ

De scheepswerf

Als je besluit eens een kijkje op de scheepswerf te nemen, vind je de bouwers al bezig. Over een wirwar van tekeningen voeren zij druk overleg. Bezoekers mogen meekijken... Het wordt een Duits handelsschip uit de Gouden Eeuw dat indruk maakt op de Z-toerist. Een fictief schip met een realistische opzet.

Hthalse voetaar lengte is 133 Thalse Fuß, haar breedte 30 en haar diepsteek 14. Maar echt onder de indruk raak je van haar mast en zeilen die straks 150 Fuß de blauwe hemel in torenen. In het Infoblad: Schip op Schaal 2: De romp vind je meer over de bouw en herbouw van St Alexandra in de 17de en 19de eeuw. scheepsromp st alexandra

schip Rheintal opZToekomstige infobladen:
Infoblad: Schip op schaal 3: Tuig
Infoblad: Schip op Schaal 4: Detailllering
Infoblad: De scheepswerf (Diorama).
 

 

Je hebt hier alles wel gezien en nog nooit zoveel van scheepsbouw geweten! Moe wandel je terug naar hotel Steynbock voor een drankje in de wijk Thalfluss.

Meer schepen