Reisgids door de wereld opZ

Hier begint je reis door Thalgau, zo'n beetje het laatste onontdekte land van Europa. Je zult je nog verbazen over de variëteit aan landschap en architectuur. Dan is er nog de typische historie: hier rijden nog traditionele karren met paard, maar de gedreven bewoners zijn altijd op zoek naar vernieuwing.

Die historie vertelt hoe rond een kathedraalburcht de stad Thalbrück groeit. Dit verhaal wordt nog duidelijk in Freilichtmuseum Rosenthal (openluchtmuseum). De huidige burcht met zijn imposante ringmuur, waarbinnen de dom verrijst, stamt uit de vroege Middeleeuwen. Daarin waken monikken over zes kostbare schilderijtjes, Sebastiansminiaturen. Maar de zevende miniatuur ontbreekt!

Of dacht je soms dat dit geen spannende reis zou worden?

De geografie van de Thalgau wordt gevormd door uitwisselbare diorama's. Die wisselende in- en uitzichten geven je levendige inspiratie in de wereld opZ.

tipZ Tip!

diorama de landbouw opZ

1 Welkom in Thalbrück

reisgidsBij aankomst op station Thalbrück, de hoofdstad van Thalgau, wordt pas écht duidelijk dat alles 220 maal zo klein is als elders. Het luxe stationshotel wordt je uitvalsbasis. Het leuke van reizen door Thalgau is het steeds verandert. Elke dag is er wat nieuws, zoals het gerucht dat een missende miniatuur zou zijn gevonden!

In de maakverhalen van het land Thalgau vind je een schat aan tips en informatie over bouwen opZ. Dit heeft vast jouw interesse als avontuurlijke en nieuwsgierige modelbouwer.

Diorama Thalbrück op schaal Z

Voor je station Thalbrück verlaat zou je het infoblad Welkom in Thalbrück eens moeten zien. Dat geeft alvast een globale indruk wat je kunt verwachten. Het is natuurlijk maar een voorproefje om Thalgau te leren kennen.

Het dorp Rosenthal

diorama Rosenthal beneden opZ

Treinen naar Thalbrück

Thalbrück | spoor Z 1:220

Schip op Schaal

Thalbrück | spoor Z 1:220

Vliegen over Thalgau

16 vliegen over Thalgau Dorniers DoX

Bergland Oberthalgau

Thalbrück | spoor Z 1:220

Industrie in Thalgau

29 tallgau erzwerk opZ