WMF Museumwagen+++

00 Märklin WMF Museumwagen 2010

Waarom werd de WMF museumwagen van Märklin uit 2010 zo populair dat hij niet alleen direct was uitverkocht maar zelfs nu nog vrijwel onvindbaar is?

Verzamelobject

Märklins museumwagen 2010 van de firma WMF werd fraai gepresenteerd in een hemelsblauw blikje samen met een Krupp Büffel vrachtwagen. De kleur en de Krupp maakten hem al direct tot een begeerd verzamelobject, maar ook waren de twee zijden verschillend bedrukt. Inmiddels worden er behoorlijke bedragen voor gevraagd, áls je er al een kunt vinden. Nu wil ik er altijd twee en het was dan ook bijzonder moeilijk om aan een twééde exemplaar te komen.

01 Märklin WMF Museumwagen 2010

Museumwagen+++

Na veel speur- en zoekwerk is het dan toch gelukt en kwam er een museumwagen+++. 't Was wel even slikken om hem te gaan verbouwen. Maar hij kreeg een al net zo hemelsblauw remmershuisje.

05 Mrklin WMF Museumwagen 2010

06 Mrklin WMF Museumwagen 2010

Natuurlijk moest er nog een aanhanger komen achter de vrachtwagen. Mijn eerste poging leverde weliswaar een resultaat, maar in een duidelijk gelere kleur dan de vrachtwagen zelf, niet heel geslaagd dus. Die eerste vergeelde wagenbak heb ik natuurlijk wel bewaard om hem een keer te weatheren.

02 Märklin WMF Museumwagen 2010

Nu printte ik een tabel met RGB-vakjes om de juiste kleur te benaderen. Vervolgens bouwde ik een tweede aanhanger die wel lukte. Merkwaardig genoeg is de kleur van de aanhanger bij daglicht gelijk, maar bij kunst- of flitslicht (zoals voor de foto) blijkt hij zich toch weer nét anders te gedragen.

03 Märklin WMF Museumwagen 2010

Het resultaat bevindt zich natuurlijk in het techniekmuseum Tal Tec te Thalbrück.

logo tal tec

 

Meer museumwagens+++