Museumwagen+++ 2007

Strassacker museumwagen | Z schaal 1:220

Kunst opZ

In 2007 stortte Märklin zich op de kunst. De museumwagen was wel weer een Ssym46 zwaartransporter, maar nu van bronsgieterij Strassacker. Er was een echt bronzen beeld toegevoegd, een kopie van Donatello's David te Florence.

Strassacker museumwagen | Z schaal 1:220

Nu zijn er dolgelukkige verzamelaars van miniatuurbeelden, maar ik heb er weinig mee. Ik koop museumwagens, desnoods een tweede als ik er een museumwagen+++ van kan maken door hem op te Zétten. Maar wat moest ik nu met die veel te grote David? Toch kocht ik er nog zo één van Bronsgieterij Strassacker, wéér met die veel te grote David. Nou zat ik met twee van die dingen! Ik wilde een ander beeld, passend opZ.

Een ander beeld

Ik zocht er naar op beurzen en in kringloopwinkels. Het werd al gauw een verhaal op zich. Het verhaal van de Thalbrückse kunstenaar Bespadani en van meerdere beelden: De speerwerper, St Michaël en de draak en toch ook weer die David van Donatello, maar nu in marmer terwijl een beeldhouwer er aan werkt. Lees maar in de reisgids “Een ander beeld“.  

Beelden | Z schaal 1:220Beelden | Z schaal 1:220
Verder opZetten

Maar daarmee was het verhaal nog niet af. Mijn tweede exemplaar heb ik voorzien van bronzen klokken. Die worden vervoerd in een houten kooi. Ik heb er ook de tandwielen (uit een wekkertje) bij gezet. Op de derde heb ik een pakket bruine metalen buizen gelegd. Die buizen zijn gemaakt van gekleurde plastic sprietjes uit een kringloopwinkel die als kerstversiering dienden.

Strassacker museumwagen 2007 | Z spoor 1:220

VW-busje

Bij deze museumwagen zat ook nog een vw-busje. Ja, Märklin was toen nog royaal met zijn museumwagens. Het tweede vw-busje heb ik tamelijk rigoureus ingezaagd om er een vw-pickup van te maken. Daar zette ik een bronzen torenspits op. Van het uitgezaagde kapje maakte ik een aanhangwagentje voor de eerste vw-bus.

Strassacker museumwagen 2007 | Z spoor 1:220

Meer museumwagens+++