Gelaser in de schuurtjes 1

Schuurtjes op schaal Z

De mensen in Thalfluss zijn zuinig en gewiekst. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje, met rode en grijze  dakpannen en shingles. Ze leggen er hun rommel bij en klaar!

Daar ben ik weer op de modelbouwbeurs in Houten. Neem maar mee, zegt Gonard, want hij kent mij. Ik kan het niet laten. Zodra ik zoiets heb moet ik er wat geks mee doen. Het is een bouwpakketje van GCLaser met twee schuurtjes.

Schuurtjes op schaal Z

Inhoud bouwpakketje.

Er zit in:

  1. een isometrische tekening met uitleg
  2. drie gelaserde velletjes ‘shingles’
  3. twaalf gelaserde stukjes fineer
  4. geëtste dakvlakken
  5. positioneerbare deuren
  6. houten- en traliezijden

Als je dat openmaakt blijken de drie velletjes ook de geëtste dakvlakken te zijn en de deuren zitten gewoon in de houten en traliezijden. Maar die tekening is leuk. Die geeft aan dat elke wand uit twee lagen bestaat: één dichte houten wand en één traliewerk. Dat biedt mogelijkheden! Eerst snijdt ik de dichte vlakken los. Die voorzie ik om de millimeter van een snijlijn zodat het planken-wandjes worden. Daarvan bouw ik twee dichte schuurtjes. De twee deuren heb ik los gemaakt. Die bewaar ik nog even. Ik heb namelijk een plan!

Schuurtjes op schaal Z

Aus zwei macht vier.

Ik ga er vier van maken! De schuurtjes worden niet opgedikt met een tralielaag. In plaats daarvan gebruik ik het traliewerk voor een tweede schuur, een soort kippenren. De dichte schuurtjes lijm ik op de bedoelde bodems. De open schuurtjes krijgen van binnen een laagje ‘organza’. Dat is heel fijn gaas dat je kunt kopen voor een habbekrats (bij Action).

Daarna lijm ik ze domweg op hun eigen dak dat ik er plat onder leg. Nu heb ik vier schuurtjes, maar wel zonder dak en maar twee deuren. De extra deuren snijd ik uit restanten van het laserframe. De dakjes maak ik van profielkarton. (hobbyzaak). Op een paar heb ik ‘shingles‘ geprint en op andere oudhollandse pannetjes.

Restjes

Daar staan ze dan mijn vier schuurtjes. Ze zijn nog een beetje bloot. Van de rest van het laserframe snijd ik nog een paar planken. Van de rest van mijn printpannen en –shingles maak ik wat stapeltjes. Een restje gaas rol ik op en zet ik opzij tegen een schuurtje. Ten slotte vond ik nog een zelf geboetseerd Z-mannetje bij mijn scrap. Klaar! Twee schuurtjes met dakpannen, grijs en rood, en nog twee gaasschuurtjes met shingles. Kom op Gonard! Eerlijk delen, jij twee en ik twee. Kies maar uit.

Schuurtjes op schaal Z

Wil je dit ook proberen: Gonard heeft ze nog...