Tal Tec technikmuseum

logo tal tec Tal Tec is het grootste museum in de moderne bestuursregio Tallgau. Aan het logo zie je dat het techniekmuseum wordt gesponsord door Tall Erz, de vroegere Thalgau Erzwerke. In de hal kom je eerst bij een gezellig terras met de oude houten wagens van een eerste Thalbrückse trein. Daar kun je in gaan zitten met je kop koffie en een plaatselijke Tallgause lekkernij!

In de museumwinkel vind je posters, kaarten en infobladen over allerlei techniek. Ze gaan van het verre verleden tot het meest futuristische, want Thalgau bestaat immers in periode I.

info05

Zo zijn er moderne treinwagons als de Leig-Einheit, Tempo's en Tuktuks, maar ook allerlei trucks en kranen in Museumwagens+++1 en Museumwagens+++2

54 Museumwagen plus 2015

De museumwagens kun je in de galerie hieronder alvast bekijken.

Meer museumwagens+++

auto's

Dan is er de historie van de auto. Van de oudste Marcus tot de nieuwste Ganz zijn hier te vinden. Van Stoomtruck tot Trailer, alles kan je hier bewonderen. En wie weet wat ze in de toekomst nog gaan maken?

Meer auto's

vliegen

Ook de vlieghistorie is hier te vinden in een bijzonder overzichtstentoonstelling. Boven het dak van het museum zweeft de unieke Dornier Do-X, die ze in 1929 maken.

Meer vliegtuigen