Wegwijs

De wereld opZ is verdeeld in drie kleurcategorieën die je vindt in elk infoblad, alle nieuws berichten, de galerie en bij het bouwen van Z modulen


Trein & Spoor

Alles over treinen en sporen wordt met blauw aangegeven. Het gaat dan over het zelf bouwen van locomotieven, rijtuigen of goederenwagons, maar ook over een hele spoorbaan, de segmenten ervan of de rails bij een specifiek station. Infobladen over trein en spoor zijn herkenbaar aan hun blauwe rand.


Bouw & Scenery

De rode categorie is bouw en scenery. Bouw gaat over huizen, kerken en kastelen, boerderijen of een specifiek stationsgebouw. Onder scenery vallen poppetjes, dieren, koetsen, auto's, maar ook machines, schepen en vlieg-tuigen. Infobladen over bouw en scenery zijn herkenbaar aan hun rode rand.


Land & Boom

De groene categorie is land en boom. Hier gaat het over landschap en land-schapsmodulen in ruimere zin, dus bijvoorbeeld ook een industrielandschap. In deze afdeling vind je ook alles over realistische bomen en het zelf maken daarvan. Infobladen over land en boom zijn herkenbaar aan hun groene rand.


Nieuws
& Nieuws

In de wereld opZ zijn twee soorten nieuws. Er zijn historische berichten over Thalgau. Deze zijn herkenbaar aan hun ouderwetse sepia-kleurtje. Daarnaast is er modelbouwnieuws over alle drie de categorieën blauw, rood en groen. Rechstonder vind je één voorbeeld van zo'n historisch bericht uit Thalgau.
 


info12vliegen news07info02 info03