Wegwijs

De wereld opZ is verdeeld in de drie kleurcategorieën blauw, rood en groen. Je vindt ze steeds weer terug in elk infoblad, alle nieuws artikelen, in het verslag van de modulenbaan en in de galerie.


treinspoor Trein & Spoor

 
Alles over treinen en sporen wordt met blauw aangegeven. Het gaat dan over het zelf bouwen van locomotieven, rijtuigen of goederenwagons, maar ook over een hele spoorbaan, de segmenten ervan of de rails bij een specifiek station. Infobladen over trein en spoor zijn herkenbaar aan hun blauwe rand.

bouwscenery Bouw & Scenery

 
De rode categorie is bouw en scenery. Bouw gaat over huizen, kerken en kastelen, boerderijen of een specifiek stationsgebouw. Onder scenery vallen poppetjes, dieren, koetsen, auto's, maar ook machines, schepen en vlieg-tuigen. Infobladen over bouw en scenery zijn herkenbaar aan hun rode rand.


landboom Land & Boom

 
De groene categorie is land en boom. Hier gaat het over landschap en land-schapsmodulen in ruimere zin, dus bijvoorbeeld ook een industrielandschap. In deze afdeling vind je ook alles over realistische bomen en het zelf maken daarvan. Infobladen over land en boom zijn herkenbaar aan hun groene rand.


historisch Historisch nieuws


In de wereld opZ zijn twee soorten nieuws.  Er is modelbouwnieuws over alle drie de categorieën blauw, rood en groen. Daarnaast zijn er historische berichten over Thalgau (TT). Die herken je aan hun ouderwetse sepia-kleurtje. Rechtsonder vind je één voorbeeld van zo'n bericht uit het Thalgauer Tagblatt.

info12vliegen news07info02 info03