Reisgids door de wereld opZ

De Thalgau is zo'n beetje het laatste onontdekte land van Europa. Als je voldoende tijd bezit om van het ene naar het andere uiteinde te reizen zal je een verbazende variëteit aan landschap, architectuur en leefstijl vinden. Samen met deze aspecten vormt de historie het karakter van de Thalgau. Enerzijds vindt men hier nog traditionele karren met paard en anderzijds gedreven bewoners op zoek naar vernieuwing en vooruitgang.

De historie vertelt hoe om een Burgus heen de stad Thalbrück groeit. In het Freilichtmuseum (openluchtmuseum) van het dorp Rosenthal wordt de historie van de Thalburg uitgebeeld. De huidige burcht met zijn indrukwekkende ringmuur, waarbinnen de Kathedraal is opgetrokken, stamt uit de vroege Middeleeuwen. In de kathedraal waken de monikken over zes zeer kostbare schilderijtjes, miniaturen. De zevende ontbreekt! Daar is iets mysterieus mee.

Of dacht je soms dat dit geen spannende reis zou worden?

De geografie van de Thalgau wordt gevormd door uitwisselbare diorama's. Dit houdt het land levendig met voortdurend wisselende in- en uitzichten.

tipZ Tip!

diorama de landbouw opZ

1 Welkom in Thalbrück

reisgidsBij aankomst op station Thalbrück, de hoofdstad van Thalgau, is de verrassing dat alles 220 maal zo klein is als elders. Hier, in het stationshotel, begint je ontdekkingsreis en dit is de reisgids. Het leuke van reizen door Thalgau is dat er steeds wat verandert. Elke dag is er wat nieuws. Zo is er nú het gerucht dat de kostbare missende miniatuur zou zijn gevonden!

Naast de historie is er het maakverhaal van het land Thalgau. Hier vind je een schat aan tips en inspirerende informatie over modelbouw opZ. Dit is wat je als avontuurlijke en nieuwsgierige modelbouwer op deze schaal graag verkent.

Diorama Thalbrück op schaal Z

Voor je station Thalbrück verlaat zou je het infoblad Welkom in Thalbrück eens moeten zien. Het geeft een globale indruk wat je in de hele Thalgau kunt verwachten. Het is natuurlijk maar een voorproefje om het land te leren kennen.

Je kunt ook de Galerie hieronder bekijken om alvast een indruk te krijgen van de Thalgau.