Reisgids door de wereld opZ

Welkom op station Thalbrück, de hoofdstad van de fictieve graafschap Thalgau. Hier begint je reis en dit is de reisgids. Als je uit het raampje kijkt ben je stomverbaasd: Alles is hier 220 maal zo klein als elders! En het hele land bestaat uit verwisselbare diorama's zodat alles steeds verandert. Hoe is bijvoorbeeld die diergaarde gemaakt?

De historie van Thalbrück vertelt hoe om de Burgus en de Kathedraal de stad  groeit. Het freilichtmuseum van het dorp Rosenthal beeldt die geschiedenis uit. De verhalen van de Paardentrein en de Adler wijzen al naar de Thalgau Eisenbahn Gesellschaft en de modeltrein waarmee je hier kwam. Vergeet de haven niet: Daar overzie je de bouw van schepen opZ en de historie van de kartonnen wijk Thal Fluss.

De moderne historie behandelt alles wat de lucht in kan en de vliegmaatschappij Thal Air. In het Technikmuseum Tal Tec kom je auto's en museumtreinen tegen. In Oberthalgau bezoek je de modernere Tallgau Erzwerke. En wie weet is je reis dan nog niet ten einde...

 1 Welkom in Thalbrück

Voor je station Thalbrück verlaat zou je eerst het infoblad Welkom in thalbrück kunnen bekijken. Het geeft een globale indruk wat je in de hele Thalgau kunt verwachten. Het is natuurlijk maar een reiswijzer en lang niet compleet.

Galerie: Welkom in Thalbrück

Het is natuurlijk de vraag hoe precies je alles in dit land wilt gaan bekijken, want er is veel en je moet keuzes maken. Een artikel over Visueel Nut verheldert de mate van detailleren opZ.

reisgids