Reisgids door de wereld opZ

 

De Thalgau is zo'n beetje het laatste onontdekte land van Europa. Als je voldoende tijd bezit om van het ene naar het andere uiteinde te reizen zal je een verbazende variëteit aan landschap, architectuur en leefstijl vinden.

Samen met deze aspecten vormt de historie het karakter van de Thalgau. Enerzijds vindt men hier nog traditionele karren met paard en anderzijds gedreven bewoners op zoek naar vernieuwing en vooruitgang.
 
museum Castellum opZ

Treinen door Thalgau
De verhalen van de Paardentrein en de Adler wijzen naar de TEG en de blauwe BVI-loc waarmee elke reis door Thalgau begint.

De historie van Thalbrück vertelt hoe om de Burgus heen de stad groeit. In het Freilichtmuseum (openluchtmuseum) van het dorp Rosenthal wordt de geschiedenis van de burcht uitgebeeld. De huidige Thalburg met zijn indrukwekkende ringmuur, waarbinnen de Kathedraal is opgetrokken, stamt uit de vroege Middeleeuwen.

De geografie van de Thalgau wordt gevormd door uitwisselbare diorama's. Dit houdt het land levendig met voortdurend wisselende in- en uitzichten.
diorama de landbouw opZ
wereldopZ 1 Welkom in Thalbrück

Wegwijs icons

reisgidsBij aankomst op station Thalbrück, de hoofdstad van Thalgau, is de verrassing dat alles 220maal zo klein is als elders. Hier, in het stationshotel, begint je ontdekkingsreis en dit is de reisgids. Het leuke van reizen door Thalgau is dat er steeds wat verandert. Elke dag is er wat nieuws!

Naast deze historie is er het maakverhaal. Hier vind je een schat aan tips en inspirerende informatie over modelbouw opZ. Dit is wat je als avontuurlijke en nieuwsgierige modelbouwer op deze schaal graag verkent.

wereldopZDe wereld opZ

treinspoorTrein & Spoor

bouwsceneryBouw & Scenerey

landboomLand & Boom

tipZMateriaal & Techniek

historischHistorische verhalen

Diorama Thalbrück op schaal Z

  

tipZ
Hier een goede tip!
In de wereld opZ is véél te zien.
Als je details wilt, lees dan over
Visueel Nut
 
Dat bepaalt de mate van detailleren opZ.

Voor je station Thalbrück verlaat zou je het infoblad Welkom in thalbrück eens moeten zien. Het geeft een globale indruk wat je in de hele Thalgau kunt verwachten. Dat is natuurlijk maar een voorproefje. Je kunt ook de Galerie hieronder bekijken om alvast een indruk te krijgen van de Thalgau.