Fokker DVII & E.I

07 Fokker D7

Mijn eerste vliegtuig stelde een Fokker DVII voor van 1918. Hij is ontworpen door R.Platz en wel 800 keer gebouwd. Uit documentatie bleek dat ik hem te groot had gemaakt. Dus begon ik aan een tweede vliegtuig, de Fokker E.I.

  Een stoomreuzenrad 

scheepjes schommel000

Ik was weer eens op kermispad, nu voor een reuzenrad. Ooit vond ik een stoomcarousel en een bootjesschommel op de website van de Kallboys, maar nu vond ik er niks. De kunst was om dit keer zelf een reuzenrad te ontwerpen.

 De stoomschommel 

scheepjes schommel000

Op de jaarmarkt te Rosenthal kwam je een stoomschommel tegen van rond 1850. Ik neus weleens op andere websites en zo vond ik deze mooie ouderwetse scheepjesschommel. Ik heb het weer gedaan, de “dampfyacht” van Kallboys.

  De stoomcarrousel 

carrousel03

Op de jaarmarkt te Rosenthal kwam je hem tegen: de stoomcarousel die hier al rond 1850 is gekomen. Ik neus weleens op andere websites bij voorbeeld een forum over karton en vond deze stoomcarrousel, een bouwplaat van Kalboys.

  Een veekraal opZ

gelaser1

Het maken van een veekraal wordt al gauw geassocieerd met Amerikaans uitziende model banen, maar vee levert op alle banen prachtige plaatjes op. Bij Micro-trains weten ze dat. Ze bieden dus een hoogst internationale...

  Gelaser in de schuurtjes 1

gelaser1

De mensen in Thalfluss zijn zuinig en gewiekst. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje: Daar ben ik weer op de beurs in Houten. Neem maar mee, zegt Gonard, want hij kent mij. Het is een bouwpakketje met twee schuurtjes.

  Gelaser in de schuurtjes 2

gelaser1

De mensen in Thalfluss hebben heel wat zaken die onder dak moeten. Schuurtjes bouwen ze zo zuinig mogelijk: Ik weet nog dat ik pogingen deed een radio te repareren of mijn fiets. Ik hield dan aan het einde altijd nog wat onderdeeltjes over. 

  Gelaser in de schuurtjes 3

gelaser1

In Thalfluss wonen handige werkers met veel spullen. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje:  Daar heb ik een setje te pakken van maar €3,10. Dat is nog geen derde van een Micro-trains schuur, dus wat kun je verwachten.

  Gelaser in de schuurtjes 4

gelaser1

Als je het over perfectie hebt dan kun je de schuurtjes van GCLaser niet missen. De tool shed nr 5201 kost $12,75, maar ik heb ze van Gonard en die houdt niet van winst maken. Tot mijn verrassing zitten er twee in één frame.

 Een mammoet in 7 stappen 

mammoet opZ 00

Ten zuid oosten van Thalbruck ligt een klassieke 19de eeuwse dierentuin. Voor dit diorama heb ik zelf alle dieren gemaakt en uiteindelijk ook een mammoet, omdat vrijwel geen leverancier voorziet in wilde dieren op schaal Z.

 Marcusine 

marcus00

Halverwege de 19de eeuw wordt aardolie gestookt, maar men houdt na raffinage een schadelijke rest over waar men niks mee kan. De Oostenrijkse Sigfrid Marcus (1831-1898) kan dat spul kort na 1860 laten ontploffen!

 Hoffmanns vakwerkhuis 

Huis opZ09

Kolenboer Hoffmann heeft een nieuw huis laten bouwen. Er is een infoblad over de wijk Thalfluss. Naast het historische verhaal wordt ook behandeld van hoe zo’n vakwerkhuisje wordt gebouwd. Hier alvast een voorproefje.

  Vorst in de (V)lucht

ballon opZ00

Ludwig II (1845-1886) wordt in 1864 koning van Beieren, maar het valt hem zwaar. Al twee jaar later wil Otto Bismarck Oostenrijk verdringen en dwingt Ludwig II aan zijn kant tegen Frankrijk. Ludwig zou er wel vandoor willen gaan...