Gelaser in de schuurtjes 1

gelaser1

De mensen in Thalfluss zijn zuinig en gewiekst. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje: Daar ben ik weer op de beurs in Houten. Neem maar mee, zegt Gonard, want hij kent mij. Het is een bouwpakketje met twee schuurtjes.

  Gelaser in de schuurtjes 2

gelaser1

De mensen in Thalfluss hebben heel wat zaken die onder dak moeten. Schuurtjes bouwen ze zo zuinig mogelijk: Ik weet nog dat ik pogingen deed een radio te repareren of mijn fiets. Ik hield dan aan het einde altijd nog wat onderdeeltjes over. 

  Gelaser in de schuurtjes 3

gelaser1

In Thalfluss wonen handige werkers met veel spullen. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje:  Daar heb ik een setje te pakken van maar €3,10. Dat is nog geen derde van een Micro-trains schuur, dus wat kun je verwachten.

 Een mammoet in 7 stappen 

mammoet opZ 00

Ten zuid oosten van Thalbruck ligt een klassieke 19de eeuwse dierentuin. Voor dit diorama heb ik zelf alle dieren gemaakt en uiteindelijk ook een mammoet, omdat vrijwel geen leverancier voorziet in wilde dieren op schaal Z.

 Marcusine 

marcus00

Halverwege de 19de eeuw wordt aardolie gestookt, maar men houdt na raffinage een schadelijke rest over waar men niks mee kan. De Oostenrijkse Sigfrid Marcus (1831-1898) kan dat spul kort na 1860 laten ontploffen!

 Hoffmanns vakwerkhuis 

Huis opZ09

Kolenboer Hoffmann heeft een nieuw huis laten bouwen. Er is een infoblad over de wijk Thalfluss. Naast het historische verhaal wordt ook behandeld van hoe zo’n vakwerkhuisje wordt gebouwd. Hier alvast een voorproefje.

  De stoomcarrousel 

carrousel03

Ik kijk weleens rond op andere websites dan die over de wereld opZ, ik geef toe, het is een dwaling. Zo neusde ik eens bij een forum over karton en vond ik een stoomcarrousel. Het was een gratis bouwplaat van Kallboys...

 De stoomschommel 

scheepjes schommel000

Ik heb het weer gedaan, naar aanleiding van de draaimolen zelfs. Het was ook weer op de website van Kallboys, maar deze keer heette het een “dampfyacht” ofwel een scheepjesschommel, schaal 1:50.

  Vorst in de (V)lucht

ballon opZ00

Ludwig II (1845-1886) wordt in 1864 koning van Beieren, maar het valt hem zwaar. Al twee jaar later wil Otto Bismarck Oostenrijk verdringen en dwingt Ludwig II aan zijn kant tegen Frankrijk. Ludwig zou er wel vandoor willen gaan...