Diepladers opZetten 1

info31

Dit infoblad is bedoeld voor alle Z-bouwers. Het is ter inspiratie voor het opZetten van trafowagens naar allerlei diepladers.

Diorama Heuvelweide 

info31

Dit is de historie van de heuvelweide. Je vindt hier de volksverhalen en hoe het diorama de heuvelweide werd gemaakt opZ.

Station Thalbrück 1

info31

Dit verhaal poogt station Thalbrück in 1844 te recontrueren door documentatie van Station Neurenberg uit de 19de eeuw, als voorbereiding op het maakverhaal.

Thalgau  Erzwerk

info30

Naar aanleiding van vier Canon bouwplaatjes, is hier de historie van het Thalgau Erzwerk, later Tall Erz (TE) met zijn mega-machines opZ.

Vliegen over Thalgau

info26

Dit infoblad beschrijft de historie van vliegen over Thalgau van 1879 tot 1932. In het maakverhaal wordt een aantal van die vliegtuigen voorgesteld.

Museumwagens+++ 2

info05

Dit verhaal gaat over de museale groei van Tal-Tec. Daar staan nu alle Märklin museum wagens sinds 1987, maar dan +++. Zo zijn ze net een beetje leuker.

Diorama het dorp Rosenthal

info26

Met de trein reis je naar station Rosenthal. In dit infoblad vind je ook historie van het dorp en het maakverhaal van deze tegenhanger van Thalbrück.

Burcht & Kathedraal 3C

info26i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 2 de Romaanse historie van de Burcht en Kathedraal in Thalbrück, verwijzend naar het maakverhaal in infoblad Burcht & Kathedraal 3B.

Burcht & Kathedraal 3B

info25

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 2, de bouw van de Romaanse Burcht rond 1100nC, met de nadruk op het maakverhaal.

Treinen naar Thalbrück 2

Treinen naar Thalbrück 2

Na 1848 komen beroemde treinen naar Thalbrück waaronder Ludwigs hoftrein. Rond 1992 komt die van Railex aan, maar ook veel zelf gebouwde zijn in Thalbrück thuis.

Burcht & Kathedraal 3A

info17i

In het Freilichtmuseum opZ lees je over fase 1, de post-Romeinse tijd van de Burcht en Kathedraal in Thalbrück, met alvast een glimp naar het maakverhaal.

Station Fürth 2

info22

Dit is het maakverhaal volgens de reconstructie van station Fürth in 1836 met documentatie uit de 19de eeuw.