info31Station Thalbrück 1

Naast mijn diorama Fürth zou ik graag een stationsdiorama van Neurenberg maken, maar dat zou niet te integreren zijn in mijn wereld opZ. Dus wordt de analyse ervan ingezet als inspiratie voor station Thalbrück.

info30Thalgau  Erzwerk

Ik raakte zo geboeid door het technische van die gigantische ertsmachines dat ik ze wilde gaan bouwen. Bij het maken van die machines ontstond het idee om een Tallgau Erzwerk te maken. Hier het maakverhaal.

info26Vliegen over Thalgau

Er zijn veel vliegtuigen te koop opZ, maar weinig van periode 1. Die moest ik dus zelf maken. Lees in dit infoblad hoe het bouwen van vliegtuigen opZ zich ontwikkeld.

info05Museumwagens+++ 2

In dit verhaal komt een aantal andere museum  wagens aan de orde. Het leek mij leuk om niet alleen wat aan de wagens zelf te doen, maar ook iets aan de museale groei.

info26Het dorp Rosenthal

Aan Rosenthal bouw ik al vanaf 1972 tot nu toe en het is nog altijd niet klaar. De bouw op zich is al een hele geschiedenis. Het begon met minidiorama Ross Fort...

info26iBurcht & Kathedraal 3C

Boven in de Romeins-Romaanse toren in het Freilichtmuseum begint de expositie over de historie van Thal Bruec sinds het jaar 800nChr. Lees hier de historie van fase 2.

info25Burcht & Kathedraal 3B

In dit infoblad lees je meer over het maken van fase twee in het Freilichtmuseum. Deze fase beeldt globaal de situatie uit zoals die rond 1100nC was.

Treinen naar Thalbrück 2Treinen naar Thalbrück 2

De nadruk in dit infoblad ligt op hoftreinen en pronkrijtuigen. Zelf bouwen blijft daarbij een belangrijk hoofdstuk. Door de tijd heen ontwikkelde ik een viertal bouwmethoden voor materieel opZ.

info17i

Burcht & Kathedraal 3A

In het Freilichtmuseum Rosenthal is de historie van Thalbrück opgesteld in twee fasen. Vandaag bezoek je de eerste fase: de post-Romeinse tijd. In dit infoblad komt het maakverhaal van dit diorama vrij summier aan de orde omdat het nog verre van af is.

info22Station Fürth 2

Er moet een reconstructie mogelijk zijn van stationshoff Fürth, waarin zoveel mogelijk gegevens zijn verenigd. Ik heb hier maar eens een poging gewaagd.

info21Station Fürth 1

In het agrarische Bayern rijdt in 1835 de eerste Duitse trein. Er moet een reconstructie mogelijk zijn van het eerste station Fürth. In deel 1 maak ik een analyse en probeer zoveel mogelijk gegevens te verenigen voor de reconstructie.

info20Hotel Der Blaue Rytter

Waar eeuwen geleden reizigers rustten van de zware reis naar Oberthalgau ontstonden halten die soms uitgroeiden tot een luxe hotel. Naast de historie van het hotel is er ook het verhaal hoe het diorama der Blaue Rytter werd gemaakt opZ.