Het dorp Rosenthal

info26 Aan Rosenthal bouw ik al vanaf 1972. Door 50 jaar hobbyen ontstonden verschillende bouwmethoden opZ

Lees meer

Burcht & Kathedraal 3C

info26i Bovenin de Romeins-Romaanse toren in het Freilichtmuseum begint de expositie over de historie van Thal Bruec sinds het jaar 800nChr.

Lees meer

Burcht & Kathedraal 3B

info25In dit infoblad lees je meer over het maken van fase twee in het Freilichtmuseum. De bouw van de Romaanse Burcht rond 1100nC.

Lees meer

Treinen naar Thalbrück 2

Treinen naar Thalbrück 2De nadruk in dit infoblad ligt op hoftreinen en pronkrijtuigen. Sinds 1970 ontwikkelde ik vier bouw methoden voor materieel opZ.

Lees meer.

Burcht & Kathedraal 3A

info17i In het Freilichtmuseum Rosenthal is de historie van Thalbrück opgesteld in twee fasen. Vandaag bezoek je de eerste fase: de post-Romeinse tijd.

Lees meer

Station Fürth 2

info22Mijn diorama van station Fürth is gebaseerd op verschillende bronnen. Hier kun je lezen hoe dit opZ is uitgevoerd.

Lees meer.

Station Fürth 1

info21In het agrarische Bayern rijdt in 1835 de eerste Duitse trein. Er moet een reconstructie mogelijk zijn van het eerste station Fürth...

Lees meer.

Hotel Der Blaue Rytter

info20Waar eeuwen geleden reizigers rustten van de zware reis naar Oberthalgau ontstonden halten die soms uitgroeiden tot een luxe hotel...

Lees meer.

De Paardenbaan

info19Wat in vroeger tijden als een bergpad begon met zwaar bepakte ezels, ontwikkelde zich mettertijd tot de paardenbaan...

Lees meer.

De wijk Thalfluss

info18Het diorama Thalfluss is helemaal uit karton gemaakt, maar in verschillende technieken. Er zijn vakwerkhuizen, bekleed met...

Lees meer.

Burcht & Kathedraal 2

info17 De eerste infobladen over de Burcht & Kathedraal gingen vooral over het plannen en ontwerpen. Hier gaat het over het bouwen van het complex opZ.

Lees meer.

Schip op Schaal 2

info16Mijn keus is gemaakt: Ik ga een Duits handelschip bouwen uit de Gouden Eeuw dat indruk maakt op de Z-toerist.

Lees meer.