Burcht & Kathedraal 3A

info17

Inleiding historie

Over het Freilichtmuseum Rosenthal heb je vast al gelezen in Burcht & Kathedraal 2. Hier hebben ze de historie van Thalbrück opgesteld in twee fasen. Vandaag bezoek je de eerste fase: de post-Romeinse tijd. In Thalbrück praat men er wat schuchter over, maar als je hier aankomt ben je meteen al onder de indruk van dat kolossale Castrum!

Je knikt tegen de Romeinse schildwacht en krijgt een museumgids van een vriendelijke suppoost. Dat is een boekje met acht hoofdstukjes die elk een museale ‘site’ behandelen. Maar eerst stuurt de inleiding je naar de centrale ruimte in het Castrum voor uitleg. Daar begint dan het verhaal van Thal Bruec in de post-Romeinse tijd.

 

Inleiding maakverhaal

Aan de module waarop nu het diorama van Fase 1 ligt is al heel wat vooraf gegaan. Al jaren bouw ik aan mijn kathedraalburcht opZ en al jaren beschrijf ik de historie ervan en het raamverhaal van de lezer als toerist. In dit infoblad komt het maakverhaal van dit diorama vrij summier aan de orde omdat het nog verre van af is.

Misschien wordt het ook wel nooit voltooid. Dat is dan ook een reden om nu alvast een beschrijving te geven van wat tot dusver wel af is en wat er nog dient te komen. Het is ook de intro van een nieuw modulesysteem dat de mogelijkheid biedt om met verwisselbare diorama’s te werken. Meer hierover vind je in modulenbaan in de maak.

Download dit infoblad als p bl

op-zet.nl 01/11/2019

Bekijk alle infobladen. info10info11info17info23
  info23info23