MIM modulen passen

MIM modulentest

De beurs in Houten... Wat een gemis... Gonard van spoor-Z was daar vorig jaar nog vrolijk aan het opbouwen. Het alternatief is dat Robert & Gonard zo nu en dan samenkomen. Deze keer om de modulenbaan nieuw leven in te blazen.

MIM modelbouwbeurs houtenMIM had ook een beetje last van corona. Materiaal werd bijna niet geleverd, We hielden allemaal afstand en deden verwoede pogingen om 'thuiswerken' het nieuwe normaal te vinden. Nu, na bijna een jaar, staat daar ineens weer de modulenbaan.

Module nr. 1, het rangeerterrein van Gonard, is inmiddels deels voorzien van Ballast. Voor het afwerken wordt er eerst een proefrondje gereden. De losse diorama's zjn eenvoudig te verwijderen zodat alleen het testtraject overblijft. Het werkt!

z module9 09

Hieronder module nr.1. Links zie je graniet ballast voor het dieseldepot. Daar moet natuurlijk nog wel lekker veel olie en vet opkomen. Het spoor daarnaast heeft kiesel ballast. Rechts moet de ballast tussen de rail nog worden afgewerkt. Het ballasten wordt door Robert nog uitgebreid beschreven in een van de volgende MIM hoofstukken.

MIM ballast

In knooppunt Thalbrau kun je meer lezen over het wegwerken van hoogteverschillen tussen modulen.