Methode K+: kunststof kitbashen

Rotonde4

Kunststof Kitbashen is één van Roberts bouwmethoden voor gebouwen opZ. Op MIM module nr1 van Gonard komt een rotonde met winkelgalerij van kunststof huizen. En wat is er leuker dan met een zaag een flinke hoeveelheid oudere huizen onder handen te nemen.

De stukken en brokken vlogen door het huis want ook kunststof gebouwen blijken te lijden aan plastic-pest. Maar dan staat er ook wat...
Drie proefopstellingen op een getekend plattegrondje geven een globaal beeld van de verschillende mogelijkheden.

Lees hieronder wat Robert hierover schrijft aan Gonard.

Ro Robert:

"Hallo Gonard,

...Toen ik één trammetje afhad kwam ik op één dag wel tien keer langs die doos met kunsstof huisjes voor jouw module. Dan krijg je allemaal ideeën voor ombouw, dus ben ik er maar eens in gedoken voor de afwisseling. Zodoende ben ik eens flink los gegaan met een zaag. De drie huisjes en de poort voor bij de rotonde heb ik in allerlei stukken gezaagd. Hieronder drie opstellingen:

Rotonde3

Rotonde 3 was de opstelling die het dichtst bij de oorspronkelijk getekende plattegrond paste. Maar ik vroeg me van het middelste huis af of de architect ervan niet eens onder behandeling zou moeten. Bovendien was de opeenvolging van torentjes niet mooi.

Rotonde2

Rotonde 2 is dan al een duidelijke verbetering. De voorgevels moet je er dan wel bij denken. Mijn bezwaar daar is dat je dan geen leuke winkelgalerij meer hebt. Zo kwam ik bij: Rotonde 1. Die is wel niet volgens tekening, maar veel leuker.

rotonde1

Het rijtje wordt nu geflankeerd door twee torens wat een soort omlijsting is. Bovendien is de winkelgalerij acceptabel en kunnen straks de auto's c.q. het trammetje er mooi omheen. Alleen moet ik dan de muren aan de achterkant er nog bijmaken, maar goed. Er zit nog zat in de doos!

De volgende stap is het schuren en plamuren van de verschillende gebouwen. Het ziet er nogal plastic uit. De knalblauwe klok en onbruikbare delen worden verwijderd.

rotonde4

Vervolgens wordt er flink geschuurd en geplamuurd zodat de toren een "steniger" uiterlijk krijgt.

rotonde5

Alle gebouwen worden zo geschuurd. De achterkant wordt gesloten en er is zelfs een extra torentje geplaatst. Nu staat het klaar om gedetailleerd en beschilderd te worden. Daar laat ik de volgene keer meer van zien.

rotonde6