De pronkslede van Ludwig II opZ

Klederdracht in Thalgau

Nu het zo koud blijft en midden Europa weer een pak sneeuw over zich heen krijgt, moest ik ineens denken aan die prachtige slede van Koning Ludwig II. In het DB Museum te Neurenberg hangt een replica van de afbeelding waar deze pronkslede opZ van is afgeleid.

Loodsje opZ

Loodsje op schaal Z

Wie geluk had heeft hem te pakken gekregen: een loodsje. Hij is er in vier kleuren: rood, groen, blauw en grijs. Nu moet je hem alleen nog bouwen. Hij is weliswaar klein, maar er kan veel fout gaan. Het is dus wel slim om dit eerst even door te lezen.

Preisertjes in klederdracht opZ

Klederdracht in Thalgau

Ooit was de Thalgau één der honderden streken die tot zo'n veertig Länder werden verenigd. Maar elke streek behield zijn eigen karakter en klederdracht.

Methode H: Hybride bouwen

Rotonde4

Eén van de bouwmethoden opZ is methode H (Hybride bouwen). Op deze manier stelt Robert een brug samen met twee torens. Die brug verbindt twee diorama's op zijn module, maar ook twee materiaalsoorten: karton en kunststof.

Methode K+: kunststof kitbashen

Rotonde4

Kunststof Kitbashen is één van Roberts bouwmethoden voor gebouwen opZ. Op MIM module nr1 van Gonard komt een rotonde met winkelgalerij van kunststof huizen. En wat is er leuker dan met een zaag een flinke hoeveelheid oudere huizen onder handen te nemen.

T is een tijger

tijger2

"T is een tijger die Thalbück ons toont" Voor deze dierentuin zijn twee nieuwe tijgers gemaakt opZ.

Fokker

06 Fokker E1

Heb je de serie Vliegende Hollanders nog bekeken? Het is een bron van inspiratie als je opZ ook vliegtuigen wilt.

Marcusine

marcusine 2

Dit is wel heel erg klein. Robert heeft de eerst auto van Siegfried Marcus gebouwd opZ!!!. Het is de versie van rond 1875.

Duikboot U9

Duikboot U9 op schaal Z

Modelbouwen is leuk, maar ik heb bijna alles al een keer gedaan. Huizen, treinen, auto's schepen, alleen nog geen duikboot. Dat ga ik nu doen!

Baanwachtershuis opZ

Baanwachtershuisje op schaal Z

Wie geluk had heeft hem mee gekregen op de beurs in Houten: een baanwachtershuisje of Blockstelle. Nu moet je hem alleen nog bouwen. Hij is weliswaar klein, maar er kan veel fout gaan. Het is dus wel slim om dit artikel eerst te lezen. Bekijk ook in de galerie stap voor stap de bouw van het baanwachtershuisje.

Een veekraal

Veekraal op schaal Z

Het maken van een veekraal wordt al gauw geassocieerd met Amerikaans uitziende model banen, maar vee levert op alle banen prachtige plaatjes op.

Gelaser in de schuurtjes 1

Schuurtjes op schaal Z

De mensen in Thalfluss zijn zuinig en gewiekst. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje, met rode en grijze  dakpannen en shingles. Ze leggen er hun rommel bij en klaar!