Methode H: Hybride bouwen

Rotonde4

Eén van de bouwmethoden opZ is methode H (Hybride bouwen). Op deze manier stelt Robert een brug samen met twee torens. Die brug verbindt twee diorama's op zijn module, maar ook twee materiaalsoorten: karton en kunststof.

Methode K+: kunststof kitbashen

Rotonde4

Kunststof Kitbashen is één van Roberts bouwmethoden voor gebouwen opZ. Op MIM module nr1 van Gonard komt een rotonde met winkelgalerij van kunststof huizen. En wat is er leuker dan met een zaag een flinke hoeveelheid oudere huizen onder handen te nemen.

T is een tijger

tijger2

"T is een tijger die Thalbück ons toont" Voor deze dierentuin zijn twee nieuwe tijgers gemaakt opZ.

Fokker

06 Fokker E1

Heb je de serie Vliegende Hollanders nog bekeken? Het is een bron van inspiratie als je opZ ook vliegtuigen wilt.

Marcusine

marcusine 2

Dit is wel heel erg klein. Robert heeft de eerst auto van Siegfried Marcus gebouwd opZ!!!. Het is de versie van rond 1875.

Duikboot U9

Duikboot U9 op schaal Z

Modelbouwen is leuk, maar ik heb bijna alles al een keer gedaan. Huizen, treinen, auto's schepen, alleen nog geen duikboot. Dat ga ik nu doen!

Baanwachtershuis opZ

Baanwachtershuisje op schaal Z

Wie geluk had heeft hem mee gekregen op de beurs in Houten: een baanwachtershuisje of Blockstelle. Nu moet je hem alleen nog bouwen. Hij is weliswaar klein, maar er kan veel fout gaan. Het is dus wel slim om dit artikel eerst te lezen. Bekijk ook in de galerie stap voor stap de bouw van het baanwachtershuisje.

Een veekraal

Veekraal op schaal Z

Het maken van een veekraal wordt al gauw geassocieerd met Amerikaans uitziende model banen, maar vee levert op alle banen prachtige plaatjes op.

Gelaser in de schuurtjes 1

Schuurtjes op schaal Z

De mensen in Thalfluss zijn zuinig en gewiekst. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje, met rode en grijze  dakpannen en shingles. Ze leggen er hun rommel bij en klaar!

Gelaser in de schuurtjes 2

Schuurtjes op schaal Z

De mensen in Thalfluss hebben heel wat zaken die onder dak moeten. Schuurtjes hebben ze nooit teveel. Ze bouwen die dan ook zo zuinig mogelijk.

Gelaser in de schuurtjes 3

Schuurtjes op schaal Z

In Thalfluss wonen handige werkers met veel spullen. Ze bouwen meerdere schuurtjes uit één pakketje.

Gelaser in de schuurtjes 4

Schuurtjes op schaal Z

Als je het over perfectie hebt dan kun je de schuurtjes van GCLaser niet missen.