De korenkap opZ

00 korenkapEen korenkap was een tijdelijk bouwwerk om de oogst tegen slecht weer te behoeden. Dit leuke bouwwerk is opZ gemakkelijk te maken.

Kittel Dampftriepwagen

Kittel Dampftriebwagen

Al sinds hij door Märklin werd aangekondigd in 2016 prijkte de Kittel DW (nr 88145) boven aan mijn lijstje. Een subliem model, maar wees voorzichtig met die details!

P8 met vracht

P8

Dit is een antieke Pruis om van te watertanden, maar hij is er nog niet! Märklin brengt een Länderbahntrein uit met een Pruisische P8 en vier goederenwagens uit periode I. Ooit bedoeld als sneltreinloc doet de beroemde personentreinloc hier dienst als goederenloc, maar eigenlijk kan hij zo'n beetje alles.

Bouwmethode gebouwen

gebouwen op schaal ZEr zijn vele methoden om gebouwen te maken opZ. Hier bespreek ik wat ik door de tijd aan methoden heb ontwikkeld met leuke voorbeelden.

 De Bayerische S3/6

S 3/6

De eerste S3/6 werd al in 1907 door de firma Maffei geleverd als Badense loc IVf.
Nou heb ik altijd gedacht dat de S3/6 een typisch Bayerische locomotief was.

Hofrijtuigen van de B.O.B. 1

Bayerische OstBahn Salonrijtuig

Dit is deel 1 van het verhaal over koning Ludwigs incognito hofrijtuigen van de B.O.B. (1858-1875) en hoe je ze bouwt opZ: De heer Adler en mevrouw Taube.

Hofrijtuigen van de B.O.B.  2

Bayerische OstBahn Salonrijtuig

Dit is deel 2 van het verhaal over koning Ludwigs incognito hofrijtuigen van de B.O.B. (1858-1875) en hoe je ze bouwt opZ: De heer Adler en mevrouw Taube.

Hofrijtuigen van de B.O.B.  3

Bayerische OstBahn Salonrijtuig

Dit is deel 3 van het verhaal over koning Ludwigs incognito hofrijtuigen van de B.O.B. (1858-1875) en hoe je ze bouwt opZ: De heer Adler en mevrouw Taube.

Hofrijtuigen van de B.O.B.  4

Bayerische OstBahn Salonrijtuig

Dit is deel 4 van het verhaal over koning Ludwigs incognito hofrijtuigen van de B.O.B. (1858-1875) en hoe je ze bouwt opZ: De heer Adler en mevrouw Taube.

Hofrijtuigen van de B.O.B.  5

Bayerische OstBahn Terrasrijtuig

Dit is deel 5 van het verhaal over koning Ludwigs incognito hofrijtuigen van de B.O.B. (1858-1875) en hoe je ze bouwt opZ: De heer Adler en mevrouw Taube.