Diorama Burgweg 2
maakverhaal

01 diorama burgweg basis opZ
Eigenlijk is dit diorama een overgangszone tussen vier diorama's en twee spoormodulen. Dat maakt het behoorlijk lastig om alles te laten passen en daarom is er ook geen tweede waarmee hij kan worden geruild.

Diorama Burgweg 1

01 diorama burgweg opZ

Velen die voor een bezoek aan de kathedraal van Thalbrück de Domberg opgaan zullen niet hebben bedacht dat ze ook een middeleeuwse burcht hebben bezocht en aankomen bij een Romeinse Burgus. Het lijkt wel of je achteruit gaat in de tijd.

Duizend en één Lanz

01 lanz op schaal Z

Dit artikel is een keuze uit de duizend-en-één typen Lanz, want dit bulldogje-van-alles is er mét ploegen, dorsmachines en nog veel meer. 

Een Lanz maken of breken

35 lanz op schaal Z

Het komt niet vaak voor dat iemand een lans voor je breekt en nog minder dat iemand er eentje maakt, maar ik heb dat gedaan!

Thalgau's Bibliotheek

Thalgau's bibliotheek | Z-modelbouw 1:220

Van weinig bibliotheken kan worden gezegd dat ze avontuurlijk zijn, maar wél van die in Thalbrück. Daar bevinden zich enerzijds de legenden van de Thalgau, maar ook de oeroude volkskroniek Historia Thalgovensii met oeroude verhalen.

Pelgrims op pad

Pelgrims op pad | Z-scenery 1:220
Waarom bezoeken zoveel pelgrims onze landstreken? Het is natuurlijk de Elisabeth kathedraal, zou men daarbij denken...

VW-railbus wordt tramVW-raibus wordt een tram | spoor Z 1:220

Weet je nog in januari 2019? In Märklin 160 jaar werd de diplorrie Klv 20 van de DB voorgesteld, het technische wondertje van Märklin uit periode III (88025):

Sequoia van een cent

Sequoia | Z scenery 1:220

Ik wil best wat geks, maar niet te duur. Mijn zoon vloog met zijn nieuwe ega naar Californië en nam daar foto's van Sequoia's. Ze zijn indrukwekkend, vooral die Sempervirens met zijn bijna 116m hoog! Maar ze zijn totaal ongeschikt voor schaal Z, toch?

Graafmachine opZ

Graafmachine | spoor Z 1:220
Er wordt opZ tegenwoordig heel wat af ge-3D-print. Daar zijn fraaie producten bij, maar ook dingen waarbij Duitsers het woord 'klobig' laten vallen. 

Baureihe 0310: dag 1

De Blaue Mauritius  & De Blaue Franziskus

Loc Br03 Blaue Mauritius en Blaue Franziskus | 1:220
De Bauereihe 0310 als blaue Mauritius en blaue Franziskus ontstaan hier opZ in zes dagen. Dit is dag 1 van 6 artikelen met ruim 50 foto's ter verduidelijking.